Skip To Content
Voormalig OIM Voetzorg draait na faillissement weer op volle toeren Voormalig OIM Voetzorg draait na faillissement weer op volle toeren

Voormalig OIM Voetzorg draait na faillissement weer op volle toeren

Voormalig OIM Voetzorg draait na faillissement weer op volle toeren

In maart 2023 hebben de aanbieders van orthopedische schoenen en podotherapie, Penders Voetzorg en OIM Voetzorg (nu genaamd Kievit Orthopedie), een doorstart gemaakt. De overkoepelende holding, Feeture Voetzorg, ging failliet, wat het einde leek te betekenen voor de twee onderliggende bedrijven. Samen met de Scharenborg Groep is er echter een succesvolle doorstart gerealiseerd. Op dit moment draaien beide bedrijven weer op volle capaciteit. Hulpmiddelen, zoals orthopedische schoenen en steunzolen, zijn uitgeleverd en ook kunnen er weer uitlever afspraken worden gepland. Geplande afspraken gaan al sinds geruime tijd weer door en ook nieuwe afspraken kunnen ingepland worden. Beide bedrijven zijn volledig bereikbaar. Op 1 mei is de naam van OIM Voetzorg veranderd naar Kievit Orthopedie.

"Doorstart groot succes"

Pascal van der Burgt, operationeel directeur, zegt: “We merken dat er verschillende berichten circuleren in de media over het faillissement. Daarom hebben we ervoor gekozen om een update te geven met de juiste en actuele informatie over de huidige stand van zaken. En we zijn verheugd dat dit een zeer positief bericht is. Er is in een korte periode veel werk verzet. Het is prachtig oom te zien hoe iedereen hier samen aan heeft bijgedragen. Dat verdient een groot compliment aan al onze collega’s, want alleen op die manier kon dit een succes worden.”

De doorstart betekent dat zowel Penders Voetzorg als Kievit Orthopedie hun dagelijkse praktijkvoering vanaf 20 maart hebben voortgezet. Beide bedrijven zijn aanbieder van podotherapeutische- en orthopedische dienstverlening en voorzieningen. Penders is vooral actief in het zuiden, Kievit Orthopedie verspreid door heel Nederland.

Onjuiste berichten in de media

“In de media werd al vroeg gemeld dat ongeveer 80 medewerkers zouden meegaan in de doorstart, maar uiteindelijk zijn dat er ongeveer 120 geworden. Daar zijn we erg blij mee. Daarnaast worden we soms nog steeds in één adem genoemd met de Feeture Groep, maar wij distantiëren ons volledig van die berichtgeving. We willen ook graag duidelijk maken dat we op geen enkele manier meer iets te maken hebben met de Feeture Groep of de lopende ontwikkelingen daar.”

Warm welkom bij de Scharenborg Groep

“Onze doorstart is tot stand gekomen in samenwerking met de Scharenborg Groep. Dit is het concern waaronder de bedrijven Kievit Orthopedie en Penders Voetzorg nu vallen. Enkele andere voorbeelden van bedrijven die daarbij horen, zijn Voetencentrum Wender, Hallux Podotherapie, Wittepoel en PLT Products. Onze belangrijke missie is ‘Samen voor Totale Voetzorg’. Dat is iets wat je echt kunt voelen; we doen het samen en niemand staat er alleen voor. De aanwezige kennis en expertise worden gedeeld binnen de groep om elkaar verder te helpen. Daardoor heerst er ook een warm welkom. Een groot deel van de ontwikkelingen in de markt wordt hier bedacht en ontwikkeld, wat betekent dat we snel efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen kunnen realiseren.”

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: