Skip To Content
Tips voor gebruik en onderhoud van orthopedische schoenen

Tips voor gebruik en onderhoud van orthopedische schoenen

Tips voor gebruik en onderhoud van orthopedische schoenen

Het is belangrijk om goed voor uw orthopedische schoenen te zorgen en dat u goed aan de schoenen kunt wennen. Op deze pagina geven we tips voor het gebruik en onderhoud van uw orthopedische schoenen.

Loop de schoenen met zorg in

Gun uw voet en schoen de gelegenheid aan elkaar te wennen. Hoewel het schoeisel voor u op maat is gemaakt, moeten uw voeten wennen aan de correctie en ondersteuning die de schoenen geven. Een inlooptijd is dus noodzakelijk. Wij adviseren om gebruik te maken van het volgende inloopschema:

  • Dag 1: 1 uur
  • Dag 2: 2 keer 1 uur
  • Dag 3: 3 keer 1 uur
  • Dag 4: 3 keer 2 uur
  • Dag 5: Bij geen problemen langer

Heeft u problemen tijdens het inlopen van uw schoenen, neem dan contact op met ons voor een afspraak.

Wilt u een afspraak maken?
Schoenen aan- en uittrekken
OIM Voetzorg Schoen met zool

Schoenen aan- en uittrekken

Maak de sluiting bij het aan- en uittrekken altijd volledig los. Dat is makkelijker en voor de schoenen beter. Bij het aantrekken kunt u het beste gebruik maken van een schoenlepel. Zo voorkomt u dat de schoenen onnodig vervormen. Plaats uw voet goed achterin de schoen. Maak vervolgens de sluiting weer stevig vast. Zo voorkomt u het schuiven van de voeten in de schoenen.

Poets uw schoenen elke week

Poets uw schoenen elke week

Zorgvuldig onderhoud bevordert de gebruiksduur van de kostbare schoenen. Poets leren schoenen daarom minimaal één keer per week met een schoencrème.
Suède- en nubuckschoenen borstelt u met een suèdeborstel of een nubuckblokje. Spuit uw schoenen elke maand in met een beschermspray. Deze onderhoudsmiddelen zijn ook bij Kievit Orthopedie verkrijgbaar.

Laat de schoenen luchten
Orthopedische schoenen heren

Laat de schoenen luchten

Lucht de schoenen regelmatig. Laat de sluiting helemaal open, als u uw schoenen uit heeft. Dan kunnen ze drogen en blijven ze goed in model.

Spuit de schoenen in

Spuit de schoenen in

Spuit de schoenen elke maand in met een beschermspray. Deze onderhoudsmiddelen zijn ook bij Kievit Orthopedie verkrijgbaar.

Laten drogen

Laten drogen

Zijn de schoenen erg nat? Zet ze nooit bij een warmtebron, want dat is niet goed voor het leer. Laat ze drogen op kamertemperatuur. Doe er eventueel kranten in.

Tijdig repareren

Tijdig repareren

Zijn de hakken of zolen van de schoenen versleten, loop er dan niet mee door. Dit kan onherstelbare schade aanrichten. Laat de hakken en zolen dus op tijd vervangen. Wij voeren deze reparaties graag voor u uit.

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: