Skip To Content
Wat is een orthopedisch schoenmaker? Wat is een orthopedisch schoenmaker?

Wat is een orthopedisch schoenmaker?

Wat is een orthopedisch schoenmaker?

Een orthopedisch schoenmaker is expert op het gebied van op maat gemaakte schoenen. In de volksmond wordt de naam ‘orthopedisch schoenmaker’ veel gebruikt, maar de officiële benaming hiervoor is orthopedisch schoentechnicus.

Wat doet een orthopedisch schoenmaker?
Wat doet een orthopedisch schoenmaker

Wat doet een orthopedisch schoenmaker?

De naam ‘schoenmaker’ doet vermoeden dat de schoenen ook door de behandelaar worden vervaardigd, maar dat is niet het geval. Een orthopedisch schoenmaker (schoentechnicus) onderzoekt aan welke eigenschappen uw schoenen moeten voldoen om bij te dragen aan het verminderen van uw klachten. De orthopedisch schoenmaker heeft een brede kennis op het gebied van voet- en houdingsklachten en kan op basis daarvan beoordelen met welk schoeisel u het beste geholpen bent. In veel gevallen gebeurt dit ook in nauwe samenwerking met of op aanwijzing van een medisch specialist, zoals een revalidatiearts of orthopeed.

De orthopedisch schoenmaker verzamelt alle benodigdheden om uw schoenen te laten maken. Hij of zij meet uw voeten nauwkeurig op, soms in combinatie met een voetdrukmeting, en ook het type schoen en de materialen worden met u doorgenomen. Het totale plan voor het maken van uw schoenen wordt vervolgens digitaal aangeleverd bij de productie. Enige tijd later ontvangt de orthopedisch schoenmaker uw schoenen en gaat deze met u passen. Als het nodig is kan de orthopedisch schoenmaker wel zelf aanpassingen doen aan de schoenen, bijvoorbeeld als het nog niet goed past of u er nog niet comfortabel op loopt.

Meer over de aanmeetprocedure

Wilt u een afspraak maken?
Locaties om orthopedische schoenen aan te laten meten
Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: