Skip To Content
Orthopedische schoenen aanmeten, hoe gaat dat? Orthopedische schoenen aanmeten, hoe gaat dat?

Orthopedische schoenen aanmeten, hoe gaat dat?

Orthopedische schoenen aanmeten, hoe gaat dat?

Vraagt u zich af hoe het aanmeten van nieuwe orthopedische schoenen eraan toe gaat? Dat leggen wij u graag uit aan de hand van een aantal verschillende stappen. Van uw eerste afspraak, tot nazorg. We vertellen ook meer over de vergoeding voor orthopedische schoenen.

Orthopedisch schoentechnicus schoenen aanmeten

Orthopedische schoenen aanmeten: dit kunt verwachten.

Afspraak maken
Met een verwijzing van uw behandelend arts komt u naar Kievit Orthopedie om de orthopedische schoenen aan te meten. Bij het maken van een afspraak vragen wij naar uw persoonsgegevens en informeren naar uw zorgverzekering. Daarna plannen wij drie afspraken in. Eén voor het aanmeten van de schoen en daarna nog twee keer om te passen.

Uw eerste bezoek: aanmeten van de schoen
Tijdens uw eerste afspraak maakt u kennis met een van onze orthopedisch schoenadviseur. Samen bespreken wij uw mogelijkheden en nemen wij de informatie door die uw arts heeft vermeld in de verwijsbrief. In de verwijsbrief van uw specialist staat informatie over uw situatie en de oplossing die uw specialist voorstelt. Wij horen graag uw verhaal. Waar heeft u precies last van? Hoe gaat u hiermee om? Waar heeft u de meeste moeite mee? Wat zijn uw verwachtingen? Wij doen er alles aan om u te helpen en daar nemen we de tijd voor. Ongetwijfeld heeft u bepaalde verwachtingen van nieuwe orthopedische schoenen. Vaak kunnen we hieraan voldoen. Maar soms moeten we vaststellen dat bepaalde wensen niet haalbaar zijn. Daar zijn we duidelijk in: u kunt rekenen op een eerlijk advies. Vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ook onderzoekt de orthopedisch schoenadviseur uw voeten en meet hij of zij uw voeten op.

Bij het aanmeten van de schoen worden uw voetklachten besproken. De behandelaar kijkt uitgebreid naar de stand van uw voeten, de drukverdeling, voetanatomie, beweeglijkheid en eventueel uw looppatroon. Tijdens dit gesprek houden we rekening met uw wensen; samen komen wij tot de voor u perfecte aangemeten schoen.

Passen van de schoen
Aan de hand van een plastic proefschoen wordt gekeken waar de knelpunten zitten. In sommige gevallen neemt u de proefschoenen mee naar huis om ze uit te proberen. Als de schoenen nergens meer wringen en perfect passen, gaan we over tot productie van de uiteindelijke orthopedische maatschoenen.

Keuze schoenmodel en kleur
Na het passen volgt de fase om samen met de orthopedisch schoentechnicus te kijken welk model schoen u wilt, in welke kleur en welk leersoort. We hebben een uitgebreide catalogus met modellen en leerkeuzes. Ook kunt u de schoenmodellen online bekijken.

Aflevering van de schoen
Als de schoenen klaar zijn, past u ze bij ons. Zitten ze goed, dan loopt u de deur uit op uw nieuwe, op maat gemaakte schoenen. Om de schoenen in optimale conditie te houden, krijgt u onderhoudsproducten van ons mee.

Nazorg
Ongeveer 6 weken daarna bespreekt u uw bevindingen tijdens een controleafspraak met de orthopedisch schoentechnicus en/of de revalidatiearts. Het is belangrijk te weten of de schoenen voldoen en voetklachten verminderd c.q. opgelost zijn.

Wilt u een afspraak maken?
Wat neemt u mee naar de afspraak?

Wat neemt u mee naar de afspraak?

Komt u voor de eerste keer bij ons? Neem dan tijdens uw eerste afspraak het volgende mee:

  • De verwijsbrief (medische indicatie) van uw arts of medisch specialist;
  • Uw geldige identiteitsbewijs (paspoort, id-kaart of rijbewijs);
  • De schoenen die u het meest draagt.

Uw medische indicatie geeft aan of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Hiervoor moet uw zorgverzekeraar eerst toestemming geven. Wij kunnen dat voor u aanvragen.

Reparatie nodig?

Reparatie nodig?

Wanneer u problemen heeft met (het dragen van) uw schoenen of u heeft een reparatie nodig, neem dan contact op voor een afspraak.

Afspraak maken

Vergoeding voor orthopedische schoenen

Vergoeding voor orthopedische schoenen

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van aangepaste schoenen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van werkschoenen via het UWV. Deze vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Er gelden specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen.

Lees meer over vergoedingen

Locaties om orthopedische schoenen aan te laten meten
Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: