Skip To Content
Voetdrukmeting in de schoenen

Voetdrukmeting in de schoenen

Voetdrukmeting in de schoenen

Met een voetdrukmeting kan een orthopedisch schoentechnicus zien hoe hoog de druk onder uw voet is tijdens het lopen, terwijl u de schoenen draagt. Zo meten we hoe effectief uw orthopedische schoenen zijn in het verlagen van de druk onder de voet op plekken waar een wond kan ontstaan. Aan de hand van de meting kunnen uw schoenen worden aangepast. Zo kunnen we wonden aan uw voeten zo goed mogelijk voorkomen.

Druk meten in de schoen orthopedie

Hoe werkt een voetdrukmeting?

Een voetdrukmeting wordt gedaan terwijl u op schoenen loopt. Voor de meting plaatsen wij speciale meetzolen in uw schoenen. Deze meetzolen zijn via snoeren verbonden met een kastje dat u om uw middel draagt. U loopt met de meetzolen in de schoenen een aantal keren op en neer. Het meetsysteem is verwerkt in speciale dunne inlegzolen, die tijdens de meting in de eigen schoenen gaan. Die inlegzolen bevatten over de gehele oppervlakte sensoren en zijn verbonden met een klein meetkastje dat op 256 punten de druk van de voet opneemt. Daarmee wordt precies duidelijk waar uw schoen druk uitoefent. Tijdens de meting loopt u een korte afstand. Het syteem is draadloos, waardoor u vrij kunt rondlopen en uw eigen wandeling en stappen bepaalt.

Na de meting zijn de punten met een hoge of lage druk goed zichtbaar in een grafische weergave. Wij analyseren de beelden direct en bespreken ze samen met u. Wanneer dat nodig is past de orthopedisch schoentechnicus direct uw schoen aan, zodat u de best haalbare steun en verbetering krijgt.

Wilt u een afspraak maken?
Voor wie is een voetdrukmeting?

Voor wie is een voetdrukmeting?

Een voetdrukmeting is in het bijzonder toepasbaar bij mensen met een verminderd gevoel in de voeten. Dit komt onder andere voor bij mensen met diabetes mellitus (suikerziekte). Druk op de voet kan ongemerkt zorgen voor drukplekken, waardoor eelt en uiteindelijk (vaak slecht genezende) wonden kunnen ontstaan. Vooral voor mensen met diabetes is dit gevaarlijk, omdat wonden bij hen vaak erg langzaam genezen, met alle risico’s van dien. Goed passende orthopedische schoenen kunnen in dat geval een belangrijke bescherming aan de voeten bieden.

Hoe bereid ik me voor op een voetdrukmeting?
Schoenen drukmeting orthopedie

Hoe bereid ik me voor op een voetdrukmeting?

Voorafgaand aan uw afspreek geeft de arts of schoentechnicus aan welke schoenen gemeten moeten worden. Dit kunnen meerdere paren zijn. Het is belangrijk dat u al deze schoenen meeneemt. Gebruikt u een spalk of een kruk bij het lopen? Neem deze dan ook mee naar de meting. Een voetdrukmeting duurt ongeveer 30 minuten, maar kan langer duren als blijkt dat uw schoenen aangepast moeten worden.

Aanmelden voor een voetdrukmeting

Aanmelden voor een voetdrukmeting

Twijfelt u of uw schoenen goed passen? Neem gerust contact op voor advies of de mogelijkheid voor een voetdrukmeting door onze orthopedisch adviseurs.

Wilt u een afspraak maken?
Wij zijn aangesloten bij: