Skip To Content
Wat zijn OSA schoenen?

Wat zijn OSA schoenen?

Wat zijn OSA schoenen?

OSA schoenen zijn volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen. Deze schoenen worden ook wel A-schoenen genoemd. OSA schoenen worden gemaakt wanneer schoenen uit de winkel of schoenen met een aanpassing niet meer bij uw voetprobleem passen. Maatwerk is in dat geval de oplossing.

Wilt u een afspraak maken?
Hoe zien OSA schoenen eruit?
OSA orthopedische schoenen

Hoe zien OSA schoenen eruit?

Het uiterlijk van uw op maat gemaakte schoenen is sterk afhankelijk van de eisen die aan uw schoenen worden gesteld. Over het algemeen geldt dat er tegenwoordig veel mogelijk is om uw schoenen mooi en modieus te maken. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing, waarbij we zowel de functie als het uiterlijk van de schoen serieus nemen.

Het is goed om te weten dat orthopedische schoenen tegenwoordig geen grote, onhandige, lompe schoenen meer hoeven te zijn. Er is met moderne technieken veel mogelijk om goede én mooie schoenen op maat te maken. Bij Kievit Orthopedie bent u verzekerd van de goede kwaliteit en modieuze schoenen.

Orthopedische schoenen aan laten meten

Orthopedische schoenen aan laten meten

Het aanmeten van volledig op maat gemaakte schoenen gebeurt met behulp van moderne technieken, waarbij een zeer gedetailleerde digitale voetscan wordt gemaakt. Zo weten we precies wat de volumes moeten zijn en hoe we de schoen het beste voor u kunnen maken. Tijdens de afspraak bij de orthopedisch schoenmaker worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. We verzamelen alle benodigdheden om uw orthopedische schoenen te gaan maken. Samen met u kijken we ook naar de materialen en de kleuren, want het uiterlijk van de schoen is minstens zo belangrijk als de functie.

Modellenboek OSA schoenen

Modellenboek OSA schoenen

Via onderstaande link kunt u een kijkje nemen in de online modellenboeken voor volledig op maat gemaakte orthopedische schoenen (OSA). De modellen zijn weergegeven in een willekeurige kleur, maar zijn in alle beschikbare kleuren en combinaties verkrijgbaar.

Bekijk hier de catalogus van Looxz voor Dames
Bekijk hier de catalogus van Looxz voor Heren
Bekijk hier de catalogus van Looxz voor Kinderen

Orthopedisch of semi-orthopedisch?

Orthopedisch of semi-orthopedisch?

In de orthopedische schoentechniek wordt onderscheid gemaakt tussen volledig orthopedisch- en semi-orthopedische schoenen. Deze benamingen geven aan of het gaan om een volledig op maat gemaakte schoen, of een deels (semi) op maat gemaakte schoen. Bij een volledig op maat gemaakte schoen wordt er een compleet nieuwe schoen om uw voeten heen gemaakt. Bij een semi op maat gemaakte schoen (ook wel een OSB of B-schoen genoemd), is er sprake van een bestaande schoen die is voorbereid om aanpassingen in door te kunnen voeren. B-schoenen zijn nauwelijks te onderscheiden van schoenen die u in de schoenenwinkel treft. Daarnaast bent u soms ook geholpen met een aanpassing aan uw eigen schoenen. Dit noemen we OVAC.

Meer over semi-orthopedische schoenen

Vergoeding voor op maat gemaakte OSA schoenen

Vergoeding voor op maat gemaakte OSA schoenen

Orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Mensen die in hun dagelijks leven afhankelijk zijn van aangepaste schoenen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding van werkschoenen via het UWV. Deze vergoeding heeft geen invloed op het eigen risico en er wordt geen eigen bijdrage gevraagd. Er gelden specifieke voorwaarden voor deze vergoeding. Tijdens uw bezoek aan de orthopedisch schoenmaker kunt u hierover informatie opvragen.

Lees meer over vergoedingen

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: