Skip To Content
Wat zijn semi orthopedische schoenen (OSB)? Wat zijn semi orthopedische schoenen (OSB)?

Wat zijn semi orthopedische schoenen (OSB)?

Wat zijn semi orthopedische schoenen (OSB)?

OSB schoenen zijn semi op maat gemaakte orthopedische schoenen, ofwel semi-orthopedische schoenen (Orthopedische Schoenen type B). Deze schoenen worden ook wel B-schoenen genoemd. Voor OSB schoenen wordt gekozen wanneer een schoen uit het schap van de schoenenwinkel niet meer past bij uw voetprobleem. Semi-orthopedische schoenen komen qua uiterlijk erg in de buurt van schoenen die u kunt vinden in schoenenwinkels. Een belangrijk verschil zit in de mogelijkheden die er zijn om de schoen aan te passen aan uw voeten. Semi-orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een revalidatiearts, orthopedisch chirurg of reumatoloog.

Wilt u een afspraak maken?
Hoe zien OSB schoenen eruit?
Semi orthopedische schoenen

Hoe zien OSB schoenen eruit?

OSB schoenen zijn speciaal ontwikkeld om aanpassingen in door te voeren. Er is voldoende ruimte voor een uitneembaar voetbed, zodat een aangepaste zool geplaatst kan worden. Daarnaast beschikken deze schoenen over technische eigenschappen, waardoor ze een rol als medisch hulpmiddel kunnen vervullen. Daarbij valt te denken aan de plaatsing van stiksels en naden, een verruimde teenpartij of een verstevigde loopzool.

Het uiterlijk van uw semi-orthopedische schoenen is afhankelijk van de eisen die aan uw schoenen worden gesteld. Over het algemeen geldt dat er tegenwoordig veel mogelijk is om uw schoenen mooi en modieus te maken. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing, waarbij we zowel de functie als het uiterlijk van de schoen serieus nemen.

Modellenboek OSB-schoenen

Modellenboek OSB-schoenen

Benieuwd hoe de keuze in semi-orthopedische schoenen is? Bekijk schoenmodellen van verschillende leveranciers. Na het klikken op een link opent een nieuw venster.

Semi-Orthopedische schoenen aan laten meten

Semi-Orthopedische schoenen aan laten meten

Het aanmeten van semi-orthopedische schoenen (OSB) gebeurt met behulp van moderne technieken, waarbij een zeer gedetailleerde digitale voetscan wordt gemaakt. Zo weten we precies wat de volumes moeten zijn en hoe we de schoen het beste voor u kunnen maken. Tijdens de afspraak bij de orthopedisch schoenmaker worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. We verzamelen alle benodigdheden om uw orthopedische schoenen te gaan maken. Samen met u kijken we ook naar de materialen en de kleuren, want het uiterlijk van de schoen is minstens zo belangrijk als de functie.

Vergoeding voor semi-orthopedische schoenen

Vergoeding voor semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt een wettelijke eigen bijdrage. Lees meer over de vergoeding voor semi-orthopedische schoenen.

Lees meer over vergoedingen

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: