Skip To Content
Wat zijn Verbandschoenen? Wat zijn Verbandschoenen?

Wat zijn Verbandschoenen?

Wat zijn Verbandschoenen?

Verbandschoenen zijn schoenen die vaak tijdelijk worden ingezet bij mensen met wonden aan de voet of huidproblemen, waardoor het dragen van ‘gewone’ schoenen niet mogelijk is. Ze beschermen, ontlasten en ondersteunen de voeten. Verbandschoenen worden in sommige gevallen ook ingezet na een operatie aan de voeten, waarbij de voeten voor een bepaalde periode ontlast moeten worden. In sommige gevallen zijn verbandschoenen blijvend.

Wilt u een afspraak maken?
Hoe zien verbandschoenen eruit?
Verbandschoenen

Hoe zien verbandschoenen eruit?

Verbandschoenen zijn in veel gevallen gemaakt van een zacht materiaal, waarmee de voet wordt beschermd. Ze kunnen aan de voorzijde open, zodat u ze gemakkelijk kunt aantrekken en zijn in veruit de meeste gevallen voorzien van een klittenbandsluiting. Ook hebben de schoenen een lichte en flexibele loopzool met een antislip laag. Daarmee loopt u stabiel en zeker. Het definitieve uiterlijk van uw verbandschoenen is sterk afhankelijk van wat u nodig heeft. Over het algemeen geldt dat er tegenwoordig veel mogelijk is om uw schoenen zo mooi en modieus mogelijk te maken.

Verbandschoenen aan laten meten
Verbandschoenen aanmeten

Verbandschoenen aan laten meten

Verbandschoenen worden aangemeten met behulp van een digitale scan van uw voeten. Daarmee kunnen we zeer nauwkeurig de vorm van de schoen bepalen. Tijdens de afspraak bij de schoentechnicus verzamelen we alle benodigdheden om uw schoen te gaan maken. Daarbij nemen we zowel de functie als het uiterlijk van de schoen serieus.

Vergoeding voor verbandschoenen

Vergoeding voor verbandschoenen

Verbandschoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt een wettelijke eigen bijdrage. Bekijk onze vergoedingenpagina voor meer informatie.

Lees meer over vergoedingen

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: