Skip To Content
Wat zijn VLOS schoenen? Wat zijn VLOS schoenen?

Wat zijn VLOS schoenen?

Wat zijn VLOS schoenen?

Tijdelijke schoenen (VLOS), zijn Voorlopige Orthopedische Schoenen. Deze schoenen worden gebruikt bij mensen die recent geopereerd zijn aan de voeten of om een andere reden (nog) geen schoenen kunnen dragen. VLOS schoenen maken wij volledig voor u op maat. Zo komt u weer snel in beweging, zonder uw voeten onnodig te belasten.

Wilt u een afspraak maken?
Hoe zien VLOS schoenen eruit?

Hoe zien VLOS schoenen eruit?

Het uiterlijk van uw VLOS schoenen is sterk afhankelijk van de eisen die aan uw schoenen worden gesteld. Over het algemeen geldt dat er tegenwoordig veel mogelijk is om uw schoenen mooi en modieus te maken. Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing, waarbij we zowel de functie als het uiterlijk van de schoen serieus nemen.

VLOS schoenen aan laten meten

VLOS schoenen aan laten meten

Om VLOS schoenen aan te laten meten kunt u terecht bij de orthopedisch schoenmakers van Kievit Orthopedie. Hiervoor zijn wij altijd in nauw contact met uw behandelend arts of specialist. Een afspraak om VLOS schoenen aan te meten kan alleen plaatsvinden met goedkeuring van uw arts of specialist.

Bij het aanmeten van VLOS schoenen maken wij gebruik van een digitale scan van uw voeten. Daarmee kunnen wij een zeer nauwkeurige leest ontwikkelen, zodat de schoenen goed passen. Ook bespreken wij samen met u de keuze voor materialen en kleuren waarmee we uw schoenen kunnen maken. Zo zorgen we ervoor dat de schoenen niet alleen goed zitten, maar er ook netjes uitzien.

VLOS schoenen zijn geen definitieve oplossing

VLOS schoenen zijn geen definitieve oplossing

VLOS schoenen zijn geen definitieve oplossing. Ze zijn bedoeld om een periode van maximaal zes maanden te overbruggen. Uw behandelend arts beslist wanneer en of u kunt overstappen op definitieve schoenen. Heeft u vragen over VLOS schoenen, neem dan gerust contact met ons op.

Vergoeding voor VLOS schoenen

Vergoeding voor VLOS schoenen

VLOS schoenen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Daarbij geldt een wettelijke eigen bijdrage. Bekijk onze vergoedingenpagina voor meer informatie.

Lees meer over vergoedingen

Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: