Skip To Content

Mededeling: OIM Voetzorg is sinds 1 mei Kievit Orthopedie
Lees meer

Melding sluiten
Kievit Orthopedie

Orthopedische schoenen aanmeten

Orthopedische schoenen aanmeten

Geen voet is hetzelfde. Daarom is het belangrijk dat wij je voeten nauwkeurig opmeten. Zodat we precies weten ‘waar de schoen knelt’. Soms is opmeten alleen genoeg, meestal maken we ook een blauwdruk en/of gipsafdruk. Dit doen we meteen tijdens je eerste afspraak met onze orthopedisch schoentechnicus. Op basis van deze gegevens maken we je schoenen. Op deze pagina leggen we alle stappen uit.

Semi-orthopedisch of orthopedisch

Heb je semi-orthopedische schoenen nodig, dan kies je eerst een model. Onze orthopedisch adviseur past deze schoen dan precies aan op je voeten. Zijn orthopedische schoenen voor jou de beste oplossing, dan kies je samen met je adviseur een geschikt model en maken wij eerst een leest. Of beter gezegd: twee leesten, voor elke voet één. Een leest is een mal van je voet met daaraan de nodige aanpassingen. Op basis hiervan maken wij jouw nieuwe schoenen. Dit zijn schoenen die dus helemaal voor jou op maat zijn gemaakt.

Wilt u een afspraak maken?
Je eerste afspraak
OIM Voetzorg Drukmeting

Je eerste afspraak

Tijdens je eerste afspraak maak je kennis met een van onze ervaren orthopedisch schoenadviseurs. Samen bespreken jullie jouw mogelijkheden en nemen jullie de informatie door die je arts heeft vermeld in de verwijsbrief. In de verwijsbrief van je specialist staat informatie over jouw situatie en de oplossing die je specialist voorstelt. Wij horen graag jouw verhaal. Waar heb je precies last van? Hoe ga je hiermee om? Waar heb je de meeste moeite mee? Wat zijn je verwachtingen? Wij doen er alles aan om jou te helpen en daar nemen we de tijd voor. Ongetwijfeld heb je bepaalde verwachtingen van nieuwe orthopedische schoenen. Vaak kunnen we hieraan voldoen. Maar soms moeten we vaststellen dat bepaalde wensen niet haalbaar zijn. Daar zijn we duidelijk in: je kunt rekenen op een eerlijk advies. Vooraf, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook onderzoekt de orthopedisch schoenadviseur je voeten en meet hij of zij je voeten op.

Kom je voor de eerste keer bij ons? Neem dan tijdens je eerste afspraak het volgende mee:

  • de verwijsbrief (medische indicatie) van je arts;
  • je geldige identiteitsbewijs;
  • je geldige zorgverzekeringpas;
  • (sport-)schoenen die je veel draagt.

Je medische indicatie geeft aan of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor een vergoeding. Hiervoor moet je zorgverzekeraar eerst toestemming geven. Wij kunnen dat voor je aanvragen. Dan heb je daar geen omkijken meer naar.

Kom je even passen?

Kom je even passen?

Krijg je orthopedische schoenen, dan maken we na de eerste afspraak meteen een vervolgafspraak voor het passen van een proefmodel. Deze zogenoemde ‘passchoen’ is gemaakt van doorzichtig folie of leer, zodat we kunnen zien of de vorm en de maat kloppen. Je kunt dan zelf ook aangeven waar de schoen eventueel nog wringt. Op basis hiervan voeren we de laatste aanpassingen door. Als het nodig is, maken we nog een volgende pasafspraak.

Krijg je semi-orthopedische schoenen dan kun je deze passen als ze klaar zijn. Je hoeft tussendoor niet te komen.

Schoenen klaar!
OIM Voetzorg Schoen met zool

Schoenen klaar!

Wij maken meteen een afspraak voor het ophalen van je schoenen. De orthopedisch adviseur bekijkt dan samen met jou of de pasvorm optimaal is. Ben je tevreden en zijn wij dat ook, dan kun je je nieuwe schoenen direct mee naar huis nemen.

Bij de aflevering van je schoenen reken je meteen je eigen bijdrage af. Dit kan contant of per pin.

Levertijd

Het maken van je orthopedische schoenen duurt vanaf de eerste afspraak gemiddeld tien weken. Reken bij semi-orthopedische schoenen op circa zes weken. Het aanpassen van je eigen schoenen (OVAC) en het maken van voorlopig orthopedische schoenen (VLOS) duurt circa twee weken.

Controle en nazorg

Controle en nazorg

We maken direct een controleafspraak. Deze afspraak is meestal drie maanden nadat je je schoenen hebt gekregen. Soms is je arts bij deze afspraak aanwezig. Tijdens deze afspraak kun je aangeven wat je ervaringen zijn en controleren wij of de schoenen goed zitten. Bevallen je schoenen, dan kunnen wij een tweede paar voor je maken. Wij kunnen je informeren of je zorgverzekeraar een tweede paar schoenen vergoedt.

Nazorg

Het is belangrijk halfjaarlijks of jaarlijks een afspraak te maken om te kijken of je schoenen nog goed passen. Je schoenen moeten je voeten of rug zoveel mogelijk ontlasten. Als blijkt dat je schoenen niet goed voldoen, omdat bijvoorbeeld je voeten zijn veranderd of je schoenen zijn versleten, dan kunnen wij nieuwe schoenen voor je maken. Kijk in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering voor de precieze vergoeding die je hiervoor ontvangt.

Hulp of een reparatie nodig?

Wanneer je problemen hebt met (het dragen van) je schoenen of je hebt een reparatie nodig, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.

Wilt u een afspraak maken?