Skip To Content

Mededeling: OIM Voetzorg is sinds 1 mei Kievit Orthopedie
Lees meer

Melding sluiten
Kievit Orthopedie

Tijdelijke schoenen (VLOS)

Orthopedische- en aangepaste schoenen voor iedereen.

Tijdelijke schoenen (VLOS)

Ben je net geopereerd aan je voeten? Kun je om een andere reden (nog) geen schoenen dragen? Of is de verwachting dat de vorm, de stand en/of functie van je voet op korte termijn zal veranderen? Dan zijn Voorlopig Orthopedische Schoenen (VLOS) de oplossing. Wij maken deze tijdelijke schoenen helemaal voor jou op maat. Zo kom je weer snel in beweging, zonder je voeten onnodig te belasten. Het is geen definitieve oplossing. Deze schoenen zijn bedoeld om een periode van maximaal zes maanden te overbruggen. Je arts beslist wanneer en of je kunt overstappen op definitief schoeisel.

Verbandschoenen

Ben je geopereerd aan je voet of heb je oedeem, huiddefecten of wondjes aan je voet waardoor je geen gewone schoenen kunt dragen? Of is de verwachting dat de vorm, de stand en/of functie van je voet op korte termijn zal veranderen? Verbandschoenen kunnen voor jou een oplossing zijn.

Dit zijn tijdelijke schoenen die je voet ondersteunen, beschermen en ontlasten. Wonden komen vrij te liggen. Voor mensen met bijvoorbeeld oedeem kunnen verbandschoenen blijvend zijn. De aanpassingsmogelijkheden van verbandschoenen maken ze geschikt voor bijna ieder type voet. De schoenen kunnen aan de voorzijde open, zodat je ze makkelijk kunt aantrekken. Ook hebben de schoenen een lichtgewicht, flexibele antislipzool voor stabiel en zeker loopgedrag. Voor het aanvragen van verbandschoenen heb je een voorschrift nodig van je behandeld arts of medisch specialist.

Wilt u een afspraak maken?