Skip To Content
Steunzolen aanmeten bij Kievit Orthopedie Steunzolen aanmeten bij Kievit Orthopedie

Steunzolen aanmeten bij Kievit Orthopedie

Steunzolen aanmeten bij Kievit Orthopedie

Steunzolen kunnen in de schoenen geplaatst worden ter ondersteuning van diverse voetproblemen. Ze staan ook wel bekend als inlays of inlegzolen. De steunzolen worden op maat gemaakt, zodat ze ondersteuning bieden aan uw voeten en klachten verminderen. Steunzolen kunnen worden gemaakt door uw orthopedische schoenmaker en bieden in uw confectieschoenen de ondersteuning die u nodig heeft.

Orthopedisch schoentechnicus schoenen aanmeten

Wat doen steunzolen?

Steunzolen kunnen worden toegepast wanneer de orthopedische schoenmaker ziet dat u extra ondersteuning nodig heeft maar aangepaste schoenen nog niet nodig zijn. Ze zorgen voor een nog betere drukverdeling en verbetering van uw houding. Steunzolen kunnen de pijn in uw voeten verminderen, ondersteuning bieden van uw voetboog, verhoging van uw comfort of worden toegepast als preventie van blessures. De orthopedische schoenmaker onderzoekt uw voeten en bekijkt afhankelijk van uw klachten waar u de ondersteuning nodig heeft.

Wilt u een afspraak maken?
Hoe worden steunzolen gemaakt?

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Mocht na uitgebreid onderzoek voor de orthopedisch schoenmaker duidelijk worden dat steunzolen een oplossing voor u kunnen zijn, dan kunnen deze tijdens de afspraak aangemeten worden. Om de steunzolen aan te meten maken we gebruik van een iPad 3D scan. De orthopedisch schoenmaker vormt op basis van de scan en de bevindingen tijdens het onderzoek het ontwerp van uw steunzolen. Wanneer het digitale ontwerp klaar is, worden de steunzolen gefreesd door een machine, elk detail wordt hierin meegenomen.

Wanneer worden steunzolen toegepast?

Wanneer worden steunzolen toegepast?

U komt bij de orthopedisch schoenmaker wanneer u klachten aan uw voeten heeft. De orthopedisch schoenmaker kan kiezen voor op maat gemaakt steunzolen om u klachten zoals vermoeide of pijnlijke voeten te verminderen. Deze klachten zijn vaak het gevolg van specifieke voetproblemen zoals: platvoeten, hielspoor, doorgezakte voeten, beenlengteverschil, voorvoetklachten, shin splints, hallux valgus en achillespeesklachten.

Heeft u te maken met één van de bovenstaande klachten of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van op maat gemaakte steunzolen? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen. De orthopedisch schoenmaker gaat samen met u op zoek naar een passende oplossing.

Afspraak maken

Locaties om steunzolen aan te laten meten
Wilt u een afspraak maken?
Anderen bekeken ook:
Wij zijn aangesloten bij: